Πέμπτη 10 Μαρτίου 2016

Δύο σύντομες ιστορίες που όμως λένε τόσο πολλά...

πάντα μας αρέσει να λέμε ότι: ..."για ότι αφορά την εκπαίδευση του παιδιού θέλω το καλύτερο..." και είναι άξιο απορίας πως μετά αποδεικνύεται ότι υπάρχει τόση διαφορά μεταξύ λόγων και πράξεων.
Για να σας το εξηγήσω θα σας αφηγηθώ δύο συντομότατες ιστορίες από την προσωπική μου εμπειρίας.
Ιστορία 1
Διακεκριμένη σήμερα επιστήμονας που ζει και εργάζεται στην Αγγλία, μαθήτριά μου για πολλά χρόνια, βρίσκεται μπροστά σε μικρό πάνελ καθηγητών για προσωπική συνέντευξη (η οποία αποτελεί καθοριστικό παράγοντα) με σκοπό την συμμετοχή της σε φημισμένο μεταπτυχιακό πρόγραμμα μεγάλου πανεπιστημίου. Ο ένα από τους καθηγητές κοιτώντας τα στοιχεία της λέει: "Θα ξέρεις την γλώσσα (Αγγλικά) άριστα, έχεις πιστοποιητικό του Cambridge". Φυσικά η επιστήμονας έγινε δεκτή από το πανεπιστήμιο και όχι μόνο για την επάρκειά της στα Αγγλικά.
Τι μας λέει όμως αυτή το παραλειπόμενο; Ο καθηγητής δέχτηκε το πιστοποιητικό χωρίς καν η υποψήφια να μιλήσει, θεώρησε σίγουρη την επάρκεια της γνώσης μόνο και με την αναφορά του πιστοποιητικού, αυτό το ονομάζουμε "Face Validity", με άλλα λόγια αναγνωρίζουμε την αξία του προς εκτίμηση χαρακτηριστικού μόνο από τα διαπιστευτήριά του.

Ιστορία 2
Κατά την διάρκεια των σπουδών μου συνάντησα και γνώρισα ένα σημαντικό καθηγητή γλωσσολογίας, τον David Graddol, με τον οποίο μας συνδέει φιλία. Ο David δουλεύει πάνω στην διάδοση της Αγγλικής γλώσσας και το τι θα συμβεί με αυτή στο μέλλον. Χαρακτηριστικά μου έλεγε ότι το πανεπιστήμιο του Cambridge είναι ίσως το μοναδικό πανεπιστήμιο που επενδύει πολλά χρήματα, ίσως τα περισσότερα, για την έρευνα και την καινοτομία στον τομέα των γλωσσικών εξετάσεων, με αποτέλεσμα τα πιστοποιητικά του να είναι όχι μόνο έγκυρα αλλά και απολύτως αξιόπιστα σε σχέση με το επίπεδο που αναγνωρίζουν στον χρήστη της γλώσσας. (και αυτό το ονομάζουμε "RELIABILITY" = αξιοπιστία).

Τα δύο αυτά χαρακτηριστικά παραδείγματα δείχνουν ότι "το καλύτερο για το παιδί" είναι η συμμετοχή του σε εξετάσεις αξιόπιστες, επιστημονικά υποστηριγμένες, έγκυρες αλλά πάνω από όλα δοκιμασμένες και άρτιες.

Σας ενθαρρύνω να συμμετέχετε στις εξετάσεις του Cambridge English, όχι μόνο γιατί σας τις προτείνω αλλά γιατί θα αποκτήσετε ένα εφόδιο ζωής και βέβαια και την εμπειρία της προετοιμασίας που σηματοδοτεί μια πλήρη και αποτελεσματική εκπαιδευτική διαδικασία.
Αυτές τις μέρες σας ενημερώνουμε για τις εξετάσεις όλων των επιπέδων. Μην διστάσετε να έρθετε σε επαφή με την καθηγήτρια του επιπέδου σας ή με εμένα τον ίδιο εάν έχετε απορίες ή κάποια ερώτηση. Επίσης θα πραγματοποιηθεί σύντομα μια μέρα "Μαθαίνω για τις Εξετάσεις" όπου θα σας ενημερώσω για όλες τις λεπτομέρειες τους. Τέλος να σας υπενθυμίσω ότι οι εξετάσεις του Cambridge English γίνονται από την Hellenic Assessment Services, που εγγυάται ότι οι εξετάσεις θα γίνουν στην Νάξο και επίσης την αρτιότητα και την ασφάλειά τους. 

Με εξεταστικά κέντρα σε όλο τον κόσμο το Cambridge English από τα ελάχιστα πιστοποιητικά με παγκόσμια αναγνωρισιμότητα


Ένα από τα παλαιότερα πανεπιστήμια στον κόσμο (1209, έτος ίδρυσης) διεξάγει εξετάσεις γλωσσομάθειας από το 1913
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πληροφορίες