Σάββατο 2 Ιουλίου 2016

Σημείωμα: Ιούλιος, η αρχή του καλοκαιριού

είναι γνωστό ότι ο Ιούλιος είναι κατ' εξοχήν η αρχή του καλοκαιριού. Ο καιρός σταθερά ζεστός, οι υποχρεώσεις λιγοστεύουν και για κάποιους, όπως οι μαθητές, εκμηδενίζονται, η μέρα έχει ήδη μεγαλώσει άρα είμαστε έξω περισσότερο μοιράζοντας τον χρόνο μας ανάμεσα στην βεράντα και την ξαπλώστρα.
Επίσης, ο Ιούλιος είναι ο μήνας του διαβάσματος, όχι αυτού του "υποχρεωτικού", πιεστικού διαβάσματος, του άλλου, του χαλαρού, απολαυστικού διαβάσματος. Και ήταν συνήθεια πολλών, όπως και σήμερα άλλωστε, να διαβάζουν βιβλία "κόντρα" δηλαδή βιβλία είτε που δεν θα διάβαζαν ποτέ άλλοτε στην ροή του χρόνου ή βιβλία με θέματα άσχετα προς τα ενδιαφέροντά τους, έχει το γούστο του μια τέτοια επιλογή. Πάρτε για παράδειγμα την αστυνομική λογοτεχνία, την λογοτεχνία του φανταστικού ή ακόμα και τα κόμικς, τα βιβλία "αναφοράς" ή τις ανθολογίες και προπάντων την καλή ποίηση.
Ιδέα: διαβάστε "κόντρα" κάνει την ανάγνωση απολαυστικότερη, και που ξέρετε, μπορεί να προκύψει μια νέα "αγάπη"!.
Άλλη ενδιαφέρουσα πλευρά του Ιουλίου είναι η "απραξία", η αίσθηση του "δεν κάνω τίποτα" Πράγματι, τα οφέλη είναι πολλά, το σώμα και το μυαλό χαλαρώνουν, ρίχνουμε τις ταχύτητες και έτσι μπορούμε να παρατηρήσουμε και να αισθανθούμε πράγματα που δεν έχουμε ως τώρα παρατηρήσει ή αισθανθεί. Μέσα σε αυτό το πνεύμα αντιλαμβανόμαστε την συνεισφορά του ήλιου στην καλή μας διάθεση ή την κίνηση των αραγμένων στην μαρίνα πλεούμενων. Η "απραξία" είναι επίσης πολύτιμη πηγή της έμπνευσης ή του αναστοχασμού. Μόνο και για αυτούς τους λόγους θα πρέπει να την επιδιώκουμε.
Ιδέα: επιτρέψτε στον εαυτό σας περιόδους "δημιουργικής απραξίας" όπως την επίσκεψη σε μία έκθεση ζωγραφικής, αφεθείτε στην χρωματική παραπλάνηση, περιπλανηθείτε στους πίνακες και την αίσθηση που σας δίνουν.
Προτάσεις: δείτε παρακάτω προτάσεις ανάγνωσης και "δημιουργικής απραξίας" δες: http://www.bazeostower.gr/festival-.php

Αναγνώσεις





                                            
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πληροφορίες