Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2015

Ενημερώσεις Γονιών για το Πρώτο Τρίμηνο

ξεκινάμε από αυτή την εβδομάδα και για περίπου δέκα μέρες τις ενημερώσεις για το πρώτο τρίμηνο του 2015 σε όλα τα επίπεδα.

Για την ενημέρωσή σας μπορείτε να κλείσετε ραντεβού στο τηλέφωνο 2285024876 από τις 12:00 έως τις 14:00, στην πλατφόρμα του σχολείου με απευθείας μήνυμα στην καθηγήτρια, με ηλεκτρονικό ταχυδρομεία στο: language-school@nax.forthnet.gr ή με προσωπική επαφή με την καθηγήτρια ή την γραμματεία. Οι ενημερώσεις γίνονται αποκλειστικά με ραντεβού.

Με ή χωρίς τον μαθητή;
Πολλές φορές γονείς μας ρωτούν εάν πρέπει να έρχονται στις ενημερώσεις με τους μαθητές ή όχι. Το ιδανικότερο είναι ο μαθητής να παρακολουθεί τις ενημερώσεις. Διαβάστε παρακάτω μερικούς καλούς λόγους για αυτό:
1. Μαθαίνουν να έρχονται σε επαφή με τον καθηγητή τους
2. Αντιλαμβάνονται την ενημέρωση ως κοινωνικό γεγονός και μαθαίνουν μέσα από τις συμβάσεις της πως να συμπεριφέρονται και να επιχειρηματολογούν
3. Οι ενημερώσεις αφορούν τους μαθητές, ο γονιός είναι ο "αναγκαίος ενδιάμεσος", αντί να μεταφέρουμε τα λόγια του καθηγητή ο μαθητής ακούει και καταλαβαίνει άμεσα τι πρέπει να κάνει.
4. Οι μαθητές μπορεί να έχουν απορίες ή ερωτήσεις ή μπορεί να θέλουν να δικαιολογήσουν οι καθηγητές κάτι, αυτό γίνεται μόνο όταν είναι παρόντες.
5. Όταν ενημερώνονται οι γονείς μοιάζει να αναφερόμαστε σε αυτούς και ίσως κάποιοι να νιώθουν ενοχές ως γονείς. Είναι όμως έτσι; Με την παρουσία του μαθητή διασφαλίζουμε την κατανομή των ρόλων στην μαθησιακή/εκπαιδευτική διαδικασία.

Υπάρχουν αρκετοί λόγοι ακόμα, το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να συνοδεύσετε τους μαθητές στην ενημέρωση για την πρόοδο τους 

Πάντα υπάρχουν αντικρουόμενα συμφέροντα και επιδιώξεις. Φορές που χρειαζόμαστε τα παιδιά και
 φορές που μας χρειάζονται εκείνα.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πληροφορίες