Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2017

Τα θαύματα είμαστε εμείς...

όλες οι ευχές είναι εν δυνάμει επίκληση μικρών θαυμάτων, κάλεσμα υπερφυσικής υποστήριξης.

Τα θαύματα όμως είμαστε εμείς και κάθε μας προσπάθεια να καταφέρουμε όποιους στόχους είναι ένα μικρό θαύμα.

Μικρός, απλός, προσιτός ή καμία φορά τόσο πρακτικός στόχος απαιτεί από εμάς συνέπεια, προσήλωση, προσπάθεια, διόρθωση και γενναιοδωρία (τις περισσότερες φορές). Απαιτεί αναστοχασμούς, κριτική, σχεδιασμό και πίστη. Και κάθε φορά που πετυχαίνουμε ένα τέτοιο στόχο γεμίζουμε περηφάνια και αυτοπεποίθηση, ελπίδα και όραμα και προσπαθούμε καλύτερα για τον επόμενο. Εκεί λοιπόν παραμονεύει το θαύμα, μικρά, καθημερινά, ανεπαίσθητα θαύματα που ούτε εμείς οι ίδιοι δεν τα παρατηρούμε και σίγουρα δεν τα αντιλαμβανόμαστε ως τέτοια.
Δείτε, ας πούμε την άγνωστη μητέρα που τακτοποιεί, με βέβαιες κινήσεις που δηλώνουν νοιάξιμο, τα σκουφιά και τα κασκώλ παιδιών που της λένε τα κάλαντα ή τον ενθουσιασμό μικρών παιδιών, που δηλώνει πίστη στον Άγιο Βασίλη, κάθε φορά που ανοίγουν ένα δώρο κάτω από το δέντρο των Χριστουγέννων. Δείτε επίσης τον εφημερεύοντα γιατρό που ενθαρρύνει και καθησυχάζει την γιαγιά ασθενή ή τον υπάλληλο που προσφέρει μια ζεστή τυρόπιτα σε έναν κλοσάρ.
Εμείς είμαστε τα θαύματα, το πέρα του εαυτού μας.
Για την νέα χρονιά σας εύχομαι να είναι η κάθε μέρα σας γεμάτη θαύματα.
 
Το δικό μας μικρό, ασήμαντο θαύμα έρχεται με την μορφή της παρακάτω επιστολής. Σας ευχαριστώ όλους που βοηθήσατε να το πραγματοποιήσουμε.
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πληροφορίες