Πέμπτη 16 Απριλίου 2015

2ο Θεματικό Σεμινάριο για Γονείς

με μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάστηκε το 2ο σεμινάριο για γονείς με θέμα: Γραμματική & Τρόποι Διδασκαλίας.

Το σεμινάριο κινήθηκε σε τέσσερις θεματικές ενότητες. Πρώτα συζητήθηκε το κατά πόσο η γραμματική είναι πραγματικά μια "υπερ-δεξιότητα", με άλλα λόγια το εάν είναι το "Άγιο Δισκοπότηρο" του χρήστη μιας ξένης γλώσσας, επόμενο θέμα ήταν οι δημοφιλής τρόποι διδασκαλίας της γραμματικής και τα χαρακτηριστικά τους, τρίτον, συζητήθηκε και αναλύθηκε με παραδείγματα ο τρόπος διδασκαλίας της γραμματικής στο Κέντρο μας με τα πλεονεκτήματα του και την αποτελεσματικότητά του, τέλος, δόθηκαν συγκεκριμένες προτάσεις (10 προτάσεις Υποστήριξης) για το πως οι γονείς μπορούν να υποστηρίξουν την διδασκαλία της γραμματικής μιας ξένης γλώσσας.

Ήταν πραγματικά ένα ενδιαφέρον σεμινάριο που έδωσε την δυνατότητα σε όσους το παρακολούθησαν να κατανοήσουν καλύτερα τον τρόπο λειτουργίας του Κέντρου μας και την φιλοσοφία της διδακτικής μας.

Φιλοδοξούμε να οργανώσουμε ένα ακόμα σεμινάριο, το τελευταίο για το 2015, με θέμα, το δεύτερο στην ψηφοφορία, ζήτημα: το λεξιλόγιο και τρόπους διδασκαλίας του. Περισσότερα για τις λεπτομέρειες σύντομα.


Στο σεμινάριο μας δόθηκε το παραπάνω βίντεο ως παράδειγμα για την πρώτη από τις τέσσερις φάσεις διδασκαλίας της γραμματικής που χρησιμοποιούμε στο Κέντρο μας. Οι παρόντες διαπίστωσαν την αποτελεσματικότητα της διδασκαλίας με ένα θέμα ενδιαφέρον και συνάμα "αυθεντικό".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πληροφορίες