Πέμπτη 2 Απριλίου 2015

Πρώτο Alpha-Lesson: Κείμενα, προβλήματα και προτάσεις για να τα λύσουμε

επί δύο ώρες τριάντα ένας ενθουσιώδης μαθητές και μαθήτριες συμμετείχαν ενεργά στο πρώτο alpha-lesson. Με εντυπωσίασε θετικότατα το υψηλό επίπεδό τους και η σοβαρότητα που έδειξαν κατά την διάρκεια του μαθήματος όπου

συζητήσαμε τις τελευταίες προτάσεις των επιστημόνων και ερευνητών για το πως μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες μας κατά την διάρκεια ανάγνωσης ενός κειμένου.
Tα κείμενα, τα οποία αποτελούν πηγή σημαντικών λειτουργιών της καθημερινής ζωής από την απόλαυση ενός βιβλίου έως την απόφαση για πρωτοβουλίες που θέλουμε να πάρουμε, είναι ζωτικής σημασίας για την εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας. Πάνω από το 75% των μαθητών αντιμετωπίζει ένα ή περισσότερα από τα προβλήματα που παρουσιάσαμε αλλά όπως είπαμε και στο μάθημα... the solution is just a few clicks away..., δόθηκαν προτάσεις απλών ενεργειών με τις οποίες ο μαθητής μπορεί να ξεπεράσεις αυτά τα προβλήματα και να γίνει ένας ικανότατος αναγνώστης.
Σε όλους τους μαθητές θα δοθεί πιστοποιητικό παρακολούθησης, ελπίζω το μάθημα να αποτελέσει για αυτούς έναυσμα για μια σειρά νέων διαδικασιών για την κατανόηση των κειμένων.
Από την μεριά μας με αυτή την συμμετοχή παίρνουμε δύναμη για τον σχεδιασμό των επόμενων alpha-lessons.

Παρουσιάστηκαν περισσότερες από 35 ιδέες για το πως λύνουμε προβλήματα στην ανάγνωση κειμένων.

Όλοι συμμετείχαν στην διαδραστική διαδικασία του μαθήματος, αυτό δείχνει το επίπεδο των μαθητών μας,
την όρεξη και τον ενθουσιασμό που έδειξαν.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πληροφορίες