Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2016

a-lesson: ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ ΜΕΛΕΤΗΣ 1

Στο πρώτο α-μάθημα είδαμε μερικές από τις βασικότερες δεξιότητες μελέτης: τους κύκλους της προσωπικότητας και πως αυτοί μας βοηθούν να γνωρίσουμε καλύτερα τον εαυτό μας, τον τρόπο να αναγνωρίζουμε τα δυνατά και τα αδύνατα σημεία μας, πως διαχειριζόμαστε τον χρόνο ανάλογα με του είδους διαχειριστές είμαστε, πως μελετάμε έξυπνα και αποτελεσματικά και τέλος μιλήσαμε για το πως θέτουμε στόχους και θεσπίζουμε την επιβράβευση.
Ήταν ένα ευχάριστο και διαδραστικό δίωρο, με τους μαθητές να παίρνουν ενεργά μέρος. Ελπίζω ότι μέσα από το σεμινάριο οι μαθητές θα μπορέσουν να αλλάξουν τον τρόπο που αντιλαμβάνονται την μελέτη και θα χρησιμοποιήσουν κάποιες από τις δεξιότητες.
Επειδή το σεμινάριο είχε αυξημένη ζήτηση δεσμεύομαι να το επαναλάβω σε πολύ σύντομο διάστημα, και θα σας ενημερώσω σύντομα για την ημερομηνία.
Η διαχείριση του χρόνου και οι τύποι της μελέτης ήταν τα θέματα που τράβηξαν το ενδιαφέρον των μαθητών περισσότερο. Αυτό δείχνει πόσο οι μαθητές ανησυχούν για την σχέση απόδοσης-ενέργειας της μαθησιακής διαδικασίας.
    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πληροφορίες