Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016

Μαθησιακές Κλίσεις

Στο τρίτο σεμινάριο γονιών παρουσιάστηκαν οι μαθησιακές κλίσεις καθώς και η έρευνα που έχουμε κάνει στην αρχή της χρονιάς. Τα αποτελέσματα της έρευνας μας είναι πλέον διαθέσιμα και έτσι οι γονείς έχουν την δυνατότητα να ενημερωθούν για την μαθησιακή αντιληπτική κλίση των παιδιών τους. Παρουσιάστηκαν επίσης συγκεκριμένες εργαλειοθήκες όπου με βάση την κυρίαρχη αντιληπτική κλίση οι γονείς μπορούν αφενός να αναπτύξουν αυτή την κυρίαρχη κλίση περαιτέρω αλλά επίσης μπορούν να καλλιεργήσουν και τις υπόλοιπες.
Τέλος, αυτό που σημειώθηκε είναι οι οδηγίες για την "¨συναισθηματική αγωγή" που πρέπει να χρησιμοποιηθεί ως προετοιμασία για την διαδικασία της ανάπτυξης και καλλιέργειας των μαθησιακών κλίσεων.
Δέσμευση του Κέντρου μας είναι να προχωρήσουμε στην πλήρη καταγραφή του προφίλ κάθε μαθητή μας μετά από πλήρη και αναλυτική διερεύνηση όλων των τύπων των μαθησιακών κλίσεων. Ήδη οι παιδαγωγικές μας δραστηριότητες έχουν εμπλουτισθεί με τεχνικές τροφοδότησης κάθε είδους αντιληπτικής κλίσης έτσι ώστε να προσφέρουμε εξατομικευμένη και στοχευμένη διδασκαλία για κάθε τύπο αντιληπτικής κλίσης.

Τελευταίες έρευνες διαχωρίζουν του κινητικούς μαθητές σε κιναισθητικούς και κινη-συναισθηματικούς (Rosenberg, 2013) 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πληροφορίες