Παρασκευή 8 Μαΐου 2015

Παραμονή των...εξετάσεων

αύριο οι μαθητές και μαθήτριές μας αποκτούν μια ξεχωριστή εμπειρία, αυτή των εξετάσεων, μια πρόκληση του νου και των ικανοτήτων τους,

τους ευχόμαστε Καλή Επιτυχία και είμαστε σίγουροι ότι όλοι τους θα απολαύσουν την διαδικασία και θα μάθουν τόσα πολλά για την γλώσσα και τους εαυτούς τους.

Μετά από μια πυκνή σε δράσεις και προκλήσεις χρονιά είμαστε χαρούμενοι για όσα καταφέραμε και ανυπόμονοι για όσα περισσότερα και καλύτερα θα καταφέρουμε την επόμενη μιας και στο τέλος βρίσκεται η αρχή και κάθε τέλος δεν είναι τίποτα άλλο από την απόδειξη ότι το μετά έρχεται.
Στην προηγούμενη ψηφοφορία μας με ικανοποίηση είδα ότι η συντριπτική πλειοψηφία καταλαβαίνει ότι το σημαντικό, ο πυρήνας στην εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας είναι η επικοινωνία.
Πως μπορείτε να την ενισχύσετε περαιτέρω;
  • Μην απομονώνεστε!, επικοινωνείτε με κάθε ευκαιρία και αφορμή με όλους όσους συναντάτε, εδώ στο νησί έχετε την ευκαιρία.
  • Καμία γλώσσα δεν μιλιέται μέσα στο μυαλό μας, παρά μόνο "η γλώσσα της σκέψης" ( στην μητρική τους σκέφτονται οι περισσότεροι), μάθετε λοιπόν, να ακούτε, την προφορά, την μουσικότητα, τις διαλέκτους, την "ζωντανή" γλώσσα.
  • Μπορείτε να μιλάτε Αγγλικά στον εαυτό σας (rehearsal speaking), δοκιμάζοντας την προφορά σας, την γλώσσα που χρησιμοποιείτε και το πως σκέφτεστε. Το να μιλάμε δυνατά είναι σαν να τραγουδάμε, δεν έχει τίποτα κακό, αντίθετα εθίζεται το αυτί σας και ακονίζετε την γλώσσα σας.
  • Διαβάστε δυνατά, έχει αποδειχθεί ότι βοηθά στην διαμόρφωση της προφοράς, στην απομνημόνευση των λέξεων και εκφράσεων και λειτουργεί σαν μια καταπληκτική άσκηση αυτοσυγκέντρωσης!!
Ενισχύοντας την επικοινωνία στην γλώσσα-στόχο έχετε μόνο να κερδίσετε, αρχίστε από σήμερα.

Στην νέα μας ψηφοφορία μπορείτε να δώσετε πολλαπλές απαντήσεις, σας ζητάμε την άποψή σας για το τι να κρατήσουμε την επόμενη χρονιά, τι να βελτιώσουμε, τι να ξανασκεφτούμε.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πληροφορίες